vineri, 14 iunie 2013

POSTUL LUI MORAR PUS LA "PASTRARE" PENTRU NOAU ANI !!!

  Cat tupeu sa ai, ca sa faci asa ceva...!!! Auzi..., postul de procuror a lui Morar, pus la naftalina pentru noua ani !!! Da ce ma Morar, esti procuror etern ? Te-a facut ma-ta procuror pe viata ?
  CSM-ul condus de procuroarea basista, Oana Haineala, i-a rezervat lui Daniel Morar postul de procuror la Parchetul Curtii de Apel Cluj pentru o perioada de noua ani, atat cat va dura mandatul acestuia de judecator la Curtea Constitutionala, in conditiile in care pentru a-si pune curul pe fotoliu de la CCR, acesta si-a dat demisia din majistratura. 
  Cu alte cuvinte Oana Haineala si plenul basist al Consiliului, pune mai mult pret pe conservarea unor interese personale decat pe prevederile constitutionale si rezerva un post de magistrat, timp de noua ani, unei persoane care nu mai este magistrat.
  Potrivit acestei hotarari scandaloase Daniel Morar ar urma sa se intoarca in magistratura pe un post pastrat, desi intrarea in magistratura, toata lumea stie, se face printr-un concurs urmat de decret prezidential de numire in functie. Da ce mai conteaza pentru Haineala asta, atata vreme cat are puterea si binecuvantarea Sefului Suprem sa-l rasplateasca pe Morar pentru servicile facute.
   Ca de fiecare data in ultimii sapte ani si in acest caz, CSM-ul privatizat pentru a proteja interesele unei gasti, a hotarat ca legea este facultativa, drept pentru care se pisa pe ea si pune la pastrare un post pentru un membru al familiei magistratilor ce-l au pe nasu' in suflet. Sa aiba omul un scaun la care sa se intoarca dupa ce isi va indeplini cu "magna cum laude" misiunea la CCR.
  Membrii CSM se comporta ca orice basist: arogant, fara competenta, cu ura fata de popor, dispusi la aranjamente si manevre de culise, abuzivi si persiflanti la hatararile adunarilor judecatorilor. Politica lor este politica "pumnului in gura" si a "ciocului mic". Orice critica la adresa CSM sau a membrilor lui, este o imixtiune in actul de justitie, o incalcare a separatiei puterilor in stat, un atentat la independenta si o presiune a politicului pe sistemul juridic. La adapostul acestor paravane ei impart dreptatea lor, se spala unii pe altii si se protejeaza reciproc.
  Ne amintim cu totii ca atunci cand Mona Pivniceru, nominalizata la Ministerul Justitiei, a cerut sa ii fie aprobata detasarea din functia de judecator in cea de ministru. CSM-ul tot cu Haineala in frunte, a spus ca nu se poate. In cazul lui Morar, procurorul care a lins si spalat dosarele flota, mihaileanu si spalarea de bani de la Casuneanu..., i se poate pastra postul pentru o perioada de noua ani, chiar daca acesta nu mai este magistrat.
  Se mai poate vorbi de dreapta judecata in conditiile in care CSM-ul a fost pentru Morar- muma, iar pentru Pivniceru-ciuma ? Ce justitie ? Ce stat de drept ? Toate au un numitor comun: Dictatura basista ! Abuzurile exprimate prin slugi si institutii servile; CSM, CCR, ANI, DNA si STS, au girul "Jupanului".
  Justitia reformata de Traian Basescu si Monica Macovei are propriile sale masuri cu care imparte dreptatea. Daca ai fost servil si ai contribuit la spalarea si albirea celor care te-au numit in functie, sistemul te rasplateste pastrandu-ti un loc caldut si ferit de rigorile legii. Daca din contra te-ai pus de-a curmezisul "reformei" si "bunei functionari a sistemului", daca te-ai opus abuzului sau daca ai condamnat in gura mare matrapaslacurile, manevrele si nedreptatile, esti imediat exclus.
  In sistemul ticalosit din justitie, pentru toate aceste aranjamente, interpretari si decizii contrare legii nu raspunde nimeni. El este in asa fel conceput incat magistratii nu raspund decat pentru fapte stabilite pe baza unui flagrant. Nu toti, ci doar cei care sunt dati pe listuta. Cat priveste celelalte infractiuni: abuz, fals intelectual, uz de fals, favorizarea infractorului, savarsite in mod constant de magistratii loiali sistemului corupt si mafiot, nici nu intra in discutie. Fac ce vor muschii lor sau ce li se ordona, fara nici cea mai mica teama ca ar putea fi trasi la raspundere vreodata.
  Indiscutabil in justitie este coruptie. Insa, coruptia cea mare exista la nivel inalt, acolo unde influienta politicului in actului de justitie este la ea acasa. Exemple sunt nenumarate. De la tinta directa care trebuie cercetata si condamnata, pana la conduita unor magistrati ce-l au pe nasu' in suflet ce solutioneaza dosarele, la comanda, intr-un anumit fel.
 Ceea ce se intampla si toate grozaviile care vor urma sunt rezultatul direct al acelei imbarligari dintre Ponta si Basescu, numita Coabitare. Sunt absolut sigur ca urmeaza un nesfarsit sir de "Ia de la Basescu" caruia Ponta, constrans de actul semnat, nu-i va putea riposta. Si aceasta situatia va dura pana cand judecatorii nu se vor mai lasa calcati in picioare de aceste haimanale basiste. 
 Pana cand basistii nu vor fi pusi cu botul pe labe vom trage foloasele acestui Stat de Drept.

P.S. Cu siguranta ca acest abuz o sa apara in raportul MCV di decembrie...!  AM GLUMIT !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu