joi, 27 iunie 2013

CONSTITUTIONAL...DAR NUMAI DE LA ANU' !!!

   Majoritatea basista a judecatorilor de la Curtea Constitutionala a decis, ieri, ca legea privind reducerea pragului la referendum este constitutinala...dar numai dupa un an de la intrarea ei in vigoare.
   Inca o data aceasta masinarie de vot basista, prin adoptarea acestei aberatii juridice da o interpretare proprie constitutiei din Romania. Potrivit intelegerii lor o lege poate fi in acelasi timp si constitutionala, dar si neconstitutionala. Daca prevederile ei se aplica dupa un anumit timp sunt constitutionale, daca nu...nu. 
   Parafrazandu-l pe Caragiale: ...Sa se modifice, dar un an sa nu se schimbe nimic ! Ramane cum ne-am inteles...adica in coada de peste ! Prag de 50% pentru orice referendum organizat pana in vara anului viitor si  de 30% dupa. Se vede de la o posta ca acest termen de un an are unicul scop de al proteja pe Basescu de o eventuala lovitura in freza, stiut fiind faptul ca odata ajuns in ultimile sase luni de mandat nu se mai poate cere demiterea sa.
   Decizia de ieri a Curtii, luata cu majoritatea judecatorilor cel au pe nasu' in suflet, impune arbitrar cand anume poate intra in vigoare noua lege a referendumului. Printr-un abuz de drept Curtea adauga prevederi in textul supus judecatii. Menirea acestei institutii este sa spuna daca un act normativ este constitutional sau nu. Atat. Nu poate modifica respectivul act, nu poate adauga alte prevederi textului si nici nu poate anula ceea ce nu-i convine. In aceste conditii este ridicol ca sa nu spun batjocoritor la adresa noastra sa ni se spuna ca in 2014 este constitutional ceea ce in 2013 nu este.
  "Decizia asta este, pur si simplu o chestiune, asa, de la Curtea Constitutionala...Nicaieri in Constitutia Romaniei nu exista o prevedere care sa stipuleze un an de zile in care o lege nu se poate folosi...Noi intr-o buna masura in tara asta, degeaba mai facem alegeri cata vreme avem o Curte Constitutionala, care decide si hotaraste cu 9 oameni impotriva a milioane..." a spus Crin Antonescu.
   Raul facut in decursul timpului de acesti asa-zisi judecatori este enorm. CCR a actionat in interesul Sefului Suprem de la Cotroceni pe toate planurile inclusiv economic si moral. Toate deciziile lor au servit presedintele si interesul sau politic. Daca ne amintim aberatia care i-a dat dreptul presedintelui sa respinga "o data" si "motivat" un ministru sau de "erata" de asta vara de la referendumul de demitere, vom constata, fara a fi mari specialisti, ca deciziile lor nu au nimic in comun cu textul constitutiei. Ele au urmarit un singur scop, acela de a conserva si proteja puterile lui Traian Basescu in disputa politica. 
  La adapostul faptului ca deciziile lor nu pot fi atacate legile devin constitutionale sau nu dupa cum se hotaraste le Cotroceni de unicul Conducator si-atunci ma intreb pentru ce mai exista organ legislativ..., adica Parlament ??? Pentru ce-i mai alegem pe parlamentari daca legile adoptate de ei se lovesc de zidul basist din CCR si sunt respinse ? 

P.S. In fata unei astfel de decizii aberante reprezentantii USL s-au repozitiona . Tot mai multe voci din interiorul uniunii vorbesc de posibilitatea amanarii referendumului de revizuire a constitutiei pana anul viitor, poate chiar pana la alegerile prezidentiale din 2014. 
Sa vedem ce face Basescu cu referendumul lui ...!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu