miercuri, 22 mai 2013

ELENELE LUI BASESCU...DE ZIUA LOR !!!

   Ieri, o tara-ntreaga a fost in sarbatoare !
  S-au serbat Constantinii si Elenele...iar noi, romanii, avem o legatura speciala cu Elenele care au bantuit sau inca mai bantuie pe aceste meleaguri si care ne-au marcat, mai mult sau mai putin, instoria. De la metresa regelui Carol al-II-lea si "Sinistra Sotie" a lui Ceausescu, pana la botoxata mezina prezidentiala si experimentata blonda de la Cotroceni, Elena Udrea.
  Din cei peste 1,7 milioane de sarbatoriti mai mult de jumatate sunt Elene, Lenute, Nute si...Nutisoare !
  Daca de marea masa a Elenelor din Romania s-a ingrijit familia si apropiatii sa le felicite si sa le sarbatoreasca iar de curtezana regelui si de "mult iubita si stimata tovarasa" se ingrijesc istoricii, vreau sa spun cateva vorbe despre cele doua ramase: Elenele lui Basescu.
  "Zeus" are doua Elene, pe care ieri, probabil, le-a sarbatorit ! Prima este propria-i odrasla, care dupa ce parea ca steaua ei va apune prin barurile si cluburile de fite din Bucuresti, cu ajutorul serviciilor si cu infuienta taticului, s-a ridicat, timida, agramata si botoxata...A ajuns, ceea ce in frunte ii statea scris..., adica a parvenit, devenind EBA- "Printisoara" de Bruxelles.
  Pe cealalta "Zeus" a pastrat-o pentru poftele sale facand-o "Imparateasa" iatacurilor de la Cotroceni. A fost o vreme cand "Imparateasa" de la Cotroceni era aniversata in fiecare zi lasata de la Dumnezeu. Era vremea cand in poalele sale, "Zeus", prin puterea lui "divina", a pus intreaga visteria a turismului si dezvoltarii din aceasta tara.
  Cete de primari portocalii se inghesuiau zilnic la usa ministeriala a Elenei pentru a-si prezenta omagiile, darurile si plicurile... Altii, mai sarantoci, se intreceau s-o invite pe proprietara poalelor nestemate, la tot felul de serbari comunale si orasenesti, unde dupa primirea stramosesca cu paine si sare o dezmierdau ca pe o icoana facatoare de minuni.
  Intrarea in gratiile "Dive" inventatore de frunze de sute de milioane de euro, depindea de "valoare" si eleganta cererii. Pentru ai castiga bunavointa. primarii erau in stare de orice. Promiteau colaborari doar cu firmele de pe lista scurta a partidului, dadeau parandaratul fara sa crahneasca, dormeau cu poza ei sub perna, o faceau "cetateanca" de onoare, o imbracau in straie scumpe de sarbatoare si o dantuiau pe la serbarile campenesti, rezervandu-i moftul de a taia pamblica la inaugurare "praduielii".
  Azi, "Imparateasa" basmului portocaliu, desi poarta in decolteu vinovatia amanetarii dupa bunul sau plac a avutiei pe care a pastorit-o, o face pe minorosita, la adapostul protectiei prezidentiale. Inca favorita a presedintelui, Elena lui Basescu a incercat sa puna tocul cui al propriului pantof pe grumazul partidului care o facuse mare candva..., numai ca fostii colaboratori, stiind-o fara bani si fara puterea pe care i-o dadeau acestia, nu i-au mai acceptat ifosele si au zvarlit-o ca pe o masea stricata.
  De ziua lor, cele doua Elene ale presedintelui si-au dat "binete" pe facebook urandu-si reciproc; La multi ani! S-au felicitat...dar au sarbatorit separat. EBA la strasbourg, unde in calitatea ei de europarlamentar apara statul si micii romanesti de loviturile nedemocratice si anticonstitutionale, iar Blonda lu' Base, la PROTV pe canapeaua lui Maruta, spasindu-se si cumparand like-urile de pe facebook cu  invitatii la "o cafea".
  Ohooo! Maretie de mult apusa...ce-ai facut din "Imparateasa" de alta data ? O biata cersetoare de "aprecieri"
  Ideea asta cu "placutul" cumparat, nici macar nu-i originala...Acum vreo doi-trei ani cealalta blonda a basmului portocaliu, "marea" consiliera a piticului din poveste, zicea ca da "o cina romantica in doi" celor care ii da... nu stiu ce idei de zvac economic.  S-a dovedit si atunci, ca si acum, cat interes mai starneste in randul alegatorilor astfel de invitatii...blonde ! Ii doare fix in turul pantalonilor...!
  In traditia popularea ziua de Sfintii Imparati Constantin si Elena, era cunoscuta, mai degraba, ca fiind ziua in care pasarile incep sa-si invete puii sa zboare. Oamenii trebuiau sa tina sarbatoarea pentru ca puii din gospodarie sa nu fie mancati de uliu. Elenele lui Base au tinut-o ca sa nu le-nghita "Ulii" de la procuratura, atunci cand "taticu" sau "partenerul" nu le mai poate proteja.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu