miercuri, 12 decembrie 2012

BASESCU ORI INGHITE CE-I DA USL, ORI DEMISIONEAZA


    Dacă mayasii nu s-au înşelat si vine sfarsitul lumii, Basescu mai are o şansa sa nu i s-aplece de la "osanza" de peste doua treimi a "porcului", pe care-i obligat sa-l înghită de votul popular.
   Va sfarşi odată cu întreaga lume, cu desemnarea în gura, dar ne- slobozita, iar la poarta iadului se va lăuda c-a murit "la datorie". E singura lui şansa sa nu pronunţe numele lui Ponta ca viitor premier, altfel, dacă apocalipsa se lasă aşteptată, va trebui sa-si încălce toate zicerile din campania electorală si sa-nghită tot ce USL-istii îi vor baga pe gat. Chiar dacă îi provoacă indigestie.
   Votul zdrobitor obtinut duminica de USL-işti, nu-i lasa marjă de manevra si nu-i mai da voie acestei " fecioare" a politicii româneşti sa joace asa cum era obişnuit sa o facă.
De aici si supărarea afişată pe chip, în clipe de festivitate, la Oslo.
   Asta-i trebuia lui acum? Premiul Nobel pentru pace...cand acasa-i parjol si romanii i-a făcut scrum alianţa, arucand-o la groapa de gunoi a istoriei? Mai credea în ei... si în rezultatele lor...dar acum... nu se mai poate baza pe o mană de oameni ajunşi în parlament pe usa din dos la a treia redistribuire, care au mortul pe masa si-s preocupaţi, mai degrabă, cu spălatul hoitul de putoare,... sa nu aibă soarta CDR-ului în 2000.
    În ograda portocalie apocalipsa a venit cu vreo zece zile mai devreme si i-a nimicit. Ea, apocalipsa, a fost adusă în ograda de Basescu, care pe principiul " eu v-am făcut, eu va omor" le-a băgat pe gat, cu japca, povesti cu Albă ca Zăpada si pitici ca; MRU, Papahagi sau Neamţu-niste neica-nimeni a politicii româneşti. Acum turbati, portocalii, se dezic, împart vina neputinţei si se muscă de beregata, unii pe alţii, într-un ritual al autodistrugerii. Si-atunci la ce mai sunt ei buni pentru preşedinte? Sa-i toarne în pahar, doar.
    Basescu mai avea o speranta: Europa. Dar si aia a fost spulberata de Barroso care i-a dat socotelile peste cap , spunand ca nu are nicio dificultate în a colabora cu Ponta. Aşadar, europenii i-au dat drumul din braţe. Ei stiu ce-nseamna democratia si votul popular si nu mai sunt dispusi sa-i accepte presedintelui hachitile de pahar proclamate drept principii.
   Aranjamentele si facaturile miraculoase pe care reusea sa le impuna printre doua sau mai multe sprituri drept solutii s-au terminat...chiar si cele imorale.
   Epoca "alcoolismului conducator" s-a incheiat iar onoarea nu i-o mai poate salva nici macar previziunile mayase.
Poate doar...demisia.
 
P.S. Inteleg ca nu sunt singur care spun ca demisia, poate, îi salveaza onoarea presedintelui, ci si doamna Pora, pupincurista basista cea mai vehementa a ultimilor trei ani. S-o creada pe ea, ca eu nu ma supar...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu