joi, 20 decembrie 2012

ACORDUL DE COABITARE SAU PARTZUL DE LA 22:50

   Ca sa înghită porcul pe care romanii i l-au băgat pe gat, Basescu a ţinut morţis sa primească garanţii ca va avea o digestie liniştita iar tavalucul USL-ist se va opri la poarta palatului Cotroceni si nu-i va deranja concediul post-electoral pe care l-a primit bonus în urma votului de duminica 9 decembrie. Garantii scrise... si semnate... ca intre "borfasi". Nu-i momentul strangerilor de mana. E prea putin.
   Ieri, a fost făcut public conţinutul controversatului document semnat de preşedinte si prim-ministru, miercuri 12 decembrie în toiul nopţii.
    Cred ca a fost o decizie înţeleaptă; pentru ca se incinsese prea tare opinia publică, iar comentarii gen: "trădare", " s-a bătut palma cu duşmanul" sau "ne-a fost vandut votul" riscau sa subrezeasca autoritatea noului guvern aflat în chinurile facerii.
    Parcurgand textul acestui acord de colaborare dintre cele doua instituţii, constat ca e un mare partz politic. Partzul de seara al preşedintelui. Tras la 22:50 în prezenta celor trei crai USL-işti si comandat de cancelarii si forţe externe.
    Împroşcat pe şase coli de hartie si parafat de semnăturile celor doi combatanti, partzul garantează ca cei doi nu se vor mai călca pe bătături, nu-si vor mai da la gioale, nu vor mai folosi epitete si comparatii cu regnul animal si se vor adresa unul altuia la persoana a doua plural. Chestii absolut normale si de bun simt pe care oricine le învaţă acasă în primii şapte ani de viata, ce nu ar trebui evidentiate într-un asemenea acord pentru a fi respecatate.
    Bunele maniere si respectul fata de celălalt tin de educatie si ar trebui sa faca parte din comportamentul fiecăruia dintre noi, mai ales al politicienilor de acest nivel. Numai ca..."matelotul" nostru, harsit pe oceanele lumii, a adus cu el la palatul Cotroceni, odată cu alegerea lui ca preşedinte, stilul marinaresc de pe coverta, ţîfna si limbajul de bodega portuara.
    După ce i-a tăvălit pe toţi, dar mai ales pe Ponta prin morcirla discursului prezidential impanat cu cele mai oribile epitete si comparatii  cu fel de fel de animale, acum, preşedintele se vrea "fata mare " si cere sa i se vorbească la persoana a doua plural. Mai...sa fiu al dracului! Ce l-o fi apucat?
    Pe el nimic...Greu schimbi năravul catarului bătran... Avea nevoie de acest acord sa se laude cu el la Bruxelles, în fata înaltelor oficialitati, ca l-a pus pe "pisic" cu botul pe labe si nu-i va mai sari la gat.
    Crin Antonescu, copreşedintele USL, spune ca l-ar fi sfătuit pe premier sa nu-l semneze deoarece acest acordul "este comic" si contine " pasaje penibile".
   "Penibil" si "comic" nu este doar textul acestui acord ci însăşi clasa polica romaneasca care trebuie sa se angajeze în scris si sub semnatura ca respecta prevederile legale si constitutionale pentru a fi crezuta de mai marii Europei.
   Asta-i "reforma statului" care ne-a fost servita în opt ani de mandat. Ne meritam soarta pentru ca am inghitit, ceea ce ne-a fost servit, desi, era doar un...partz prezidential. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu