joi, 30 august 2012

TACEREA MIE(LULUI)ILOR

Tot aud, la televizor, vorbindu-se de tăcerea preşedintelui. Nu este post de ştiri sau analist politic, sa nu numere zilele si orele, de la ultima apariţie publică a preşedintelui, proaspăt repus în funcţie de către Curtea Constituţională.
Cred ca două, sunt preocupările domniei sale, ce îl determina sa fie absent din viaţa publică. Ori e ocupat cu pregătirile de nuntă, ori "coace" demiterea guvernului Ponta. Cum de nunta mezinei preşedintelui, se ocupă RA-PPS- ul, care a reprogramat doua astfel de evenimente, pentru a face loc nunţii prezidentiale, mai ramane, dăramarea guvernului în preocupările sale.
Se tot vorbeşte de o moţiune de cenzură, care, ar urma sa fie introdusă, imediat după începerea sesiunii parlamentare si bineînţeles după ce preşedintele, îşi va duce la bun sfîrşit obligatiile familiare, asezîndu-si fata la casa ei.
O întrebare totuşi se impune: Are şanse sa treacă o moţiune de cenzură?
La prima vedere ai spune ca nu, mai ales ca UNPR-ul, a fost primit si recunoscut, ca fiind a patra formatiune politică ce face parte din USL, dar cand te uiti mai atent pe lista nominală a senatorilor si deputatilor, cand le ştii dosarele, pe care marea lor majoritate le au la DNA, îţi dai seama ca, nu este imposibil sa se găsească, un număr suficient de parlamentari dornici sa-si salveze pielea si sa treacă în barca cealaltă.
Am doua argumente în sustinerea acestui scenariu:
Primul argument, se bazează pe declaraţia preşedintelui, făcută pe vremea cand era suspendat, în fata garajului de campanie si anume ca, nici unul dintre cei 256 de "pucisti", care au dat "lovitura de stat", nu va scăpa nepedepsit. Acum, chiar sa-i bage pe toţi la puşcărie nu prea as crede, dar, se vor găsi destui vulnerabili, care sa-si mute bagajul si mai ales votul, în tabăra portocalie.
UDMR-ul e clar ca, la îndemnul lui Viktor Orban va fi alături de gaşca basista, mai ales ca, de ceva timp li se flutură în fata, mai multe dosare de corupţie, de către DNA.
Ceilalţi vor fi convinsi, cu ajutorul aceluiaşi DNA, în a cărui sertare, se pare ca zac si pot fi oricand activate, dosare ce vizează atat fruntaşi uneperisti, parlamentari independenti, cat si reprezentanti ai minoritatilor.
Cei care vor rezista presiunilor si santajului si-si vor pastra verticalitatea, vor fi tinta atacurilor de presa, a mapelor profesionale si a stenogramelor.
Al doilea argument în sustinerea scenariului de daramare a guvernului Ponta, este la fel de important si se bazeaza pe abilitatea  preşedintelui de a pune în practica o astfel de "combinatie". Ne-a dovedit de-a lungul celor doua mandate, ca este expert în a face si desface majoritati parlamentare, chiar si atunci cand, nimeni nu-i dadea nicio sansa. De ce n-ar mai face-o inca o data? Ce-l impiedica? Nunta?
Eu, cred ca după ce va termina de numarat banii - proveniti sigur din vanzari anterioare - pe care, urmeaza sa-i daruiasca tinerilor insuratei, din postura sa de socru' mic, planul de demitere a guvernului Ponta se va pune în aplicare. Vom trai si vom vedea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu