vineri, 4 ianuarie 2013

INCEP SA APARA EXCROCHERIILE GUVERNARII BASESCU- BOC


       Încep sa apară matrapazlacurile si excrocheriile guvernarii băsiste din ultimii ani.  Aseară, pe un post de televiziune, premierul Victor Ponta, a declarat ca o eroare de calcul a Institutului Naţional de Statistica privind Produsul Intern Brut al României pe anii 2011 si 2012 va influenţa cheltuielile bugetare prevăzute pentru anul în curs. Acestea vor fi reduse cu aproximativ un miliard de lei pentru a se încadra în ţinta de deficit stabilita cu creditorii internaţionali.
"Apar în fiecare zi tot felul de elemente. De exemplu, am aflat la sfarsitul anului trecut, aproape de Revelion, acum mi s-a confirmat, de o greşeală de calcul a Institutului Naţional de Statistica privind Produsul Intern Brut în 2011, 2012, o greşeală care înseamnă 20 de miliarde de lei în plus atunci si reduse acum, ceea ce înseamnă la deficit cheltuieli mai mici cu aproape un miliard de lei..."
    Cei de la Institutul Naţional de Statistica au confirmat diferenta dintre cifre si arată "ca cele mai recente date privind PIB-ul pe anul 2011 indica o cifra cu aproximativ 20 de miliarde mai mica fata de estimarea iniţială"


   Ca la INS sunt numai incompetenti nu mai este de mult o surpriza, ca drept dovada si acum, după doi ani si ceva, încă mai număra la referendumul populatiei, dar sa vii în 2013 si sa spui ca ai calculat greşit PIB-ul din 2011 este peste puterile mele de a înţelege. Cum este posibil ca timp de doi ani nimeni sa nu observe aceasta eroare? Nici BNR-ul..., nici FMI-ul..., nici UE!!! Douăzeci de miliarde de lei sunt totuşi aproximativ 4,5 miliarde de euro, suma care influenţează esenţial deficitul bugetar si mai ales cheltuielile bugetare. 
   Gura targului spunea de mult ca INS da date false, dar totuşi nu ne venea sa credem ca ticăloşia merge atat de departe. Îmi aduc aminte ca erau  mulţi analişti economici care spuneau ca raportările trimestriale din perioada guvernului Boc, care chipurile consfinţiau ieşirea tarii din recesiune ca urmare a  cresterilor hazlii de 0,1 %, sunt făcute din creion si nu au nimic cu realitatea economică. 
    Aceste creşteri fictive erau prezentate ca o reuşita a bunei guvernari si a măsurilor de austeritate implementate. Si uite-asa se lauda Boc cu creşterea economiei, cand de fapt tara cu economie cu tot mai tare se afunda.
   La fel ca în Grecia "cineva" a decis sa minta si sa scoată din pixul statisticii, banii care nu au existat niciodată, pentru a acoperi telegondolele, posetele si sălile de sport ale Elenei Udrea, unguentele, cremele si băuturile fine ale lui MRU, avansurile lui Nelu Iordache, bordurile lui Videanu, energia lui Pinalti si toate celelalte mofturi si fite portocalii.
   Pretentiile clientelei au fost din ce în ce mai mari iar bugetul muribund al ţării nu le mai putea satisfacea, nici după taierile salariale si creşterea TVA-ului, asa ca l-au umflat. Din pix. Ca la CAP, pe vremea comunistilor cand se umfla productia la hectar.  Sa aiba madam Udrea ce imparti si ce spagui...spre binele si dezvoltarea ţării.
   Pentru orice ce om cu scaun la cap ar fi fost de ajuns...Pentru ei nici pe de parte. S-au infruptat si din fondurile europene. Le-a dat Bruxelles-ul bani pentru sosele, ei i-au impartit intre ei ca spaga, le-a dat Bruxelles-ul bani pentru canalizare si apa curenta la sate, ei i-au tocat pe terenuri de fotbal făcute pe dealuri, le-a dat  Bruxelles-ul bani pentru dezvoltare regionala ei i-au fituit pe gondole portocalii, le-a dat Bruxelles-ul bani pentru formare profesionala i-a luat ministru muncii acasa. S-a sterpelit tot. Fara frica...
   Acum, acesta afirmatie facuta de actualul premier, confirma faptul ca guvernul Boc-Basescu a dorit sa acopere aceste hotii, jongland cu cifrele bugetare si furandu-ne tot noua caciula. 
S-a dovedit încă o data, daca mai era necesar, ca institutiile statului, asta reformat de Basescu, raspundeau la comenzile oamenilor politici, indiferent care au fost cerintele lor. Legale sau ilegale, nu conteaza. Sefu' sa fie multumit!
  Hai! Ca au trait bine...!!! Nu?

P.S. In timp ce scriam aceste randuri, a aparut stirea potrivit careia, premierul Victor Ponta a demis intreaga conduce a Institutului Naţional de Statistica. 
O fi deajuns domnule prim-ministru? Da, cu raspunderea în fata legii cum ramane???!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu